مهاجرت کاری به کانادا، استرالیا، انگلستان و دیگر کشورها
شرایط اقتصادی در کشورهای مختلف باعث میشود تا بسیاری از افراد متخصص یا غیرمتخصص برای پیشرفت اقتصادی و افزایش کیفیت زندگی خود، به کار در کشورهای روی بیاورند. از طرفی بسیاری از کشورهای درحال توسعه یا کشورهای پیشرفته به علت اقتصاد پررونق و کمبود نیروی کار یا جذب نیروهای فعال و نخبه، خواهان جمع آوری و استخدام نیرو کار از سایر کشورهای جهان هستند.
از طرفی مهاجرت از طرق مختلف دیگر مانند مهاجرت تحصیلی یا سرمایه گذاری هزینه ی بیشتری نسبت به مهاجرت کاری دارند. در نتیجه بسیاری از متقاضیان مهاجرت به دنبال اخذ ویزای کاری (Work Permit) هستند اما باید به این نکته توجه داشت که برای مهاجرت کاری به سایر کشورها بخصوص کانادا و استرالیا دارا بودن مدرک زبان معتبر با نمرات بالا به ویژه مهارت شنیداری بسیار حائز اهمیت است. مهم ترین ویژگی ویزای کار آن است فرد با اخذ ویزای کاری میتواند بطور موقت در کشور مدنظر خود اقامت داشته باشد. اگر فرد واجد شرایط اقامت دائم یا شهروندی باشد میتواند پس از گذشت مدت معینی درخواست اقامت دائم یا حق شهروندی بدهد.
معیارهای مختلفی برای انتخاب کشور جهت مهاجرت کاری وجود دارند که با کمک آنها میتوانید شرایط را سنجیده و یک کشور را برای مهاجرت کاری انتخاب کنیم؛ برخی معیارهای عمومی مانند امکان پیشرفت شغلی، توازن زندگی و کار، مزایا، کیفیت و همچنین برخی معیارهای شخصی مانند نزدیکی فرهنگی با وطن. در کنار اینها اگر هدفتان مهاجرت از طریق کار است نباید از عواملی مانند زبان، سهولت دریافت ویزای کار و شرایط دریافت اقامت از طریق کار غافل نشوید.
شرایط کلی برای مهاجرت کاری
برای اطلاع از شرایط مهاجرت از طریق کار، از آنجا که شرایط و الزامات از کشوری به کشور دیگر تفاوت دارد بهتر است که قوانین کشور مورد نظرتان را بررسی نمایید. اما عموما برای مهاجرت کاری شرایط کلی زیر برای اکثر کشورها صدق مینماید:
-
سن متقاضی: معمولا برای سن بین 20 تا 30 سال بیشترین امتیاز را برای مهاجرت کاری در نظر میگیرند. از طرفی اکثر کشورها سن تا سقف 32 سال را برای مهاجرت کاری در نظر میگیرند. یا مثلا در مواقعی در آلمان ممکن است این عدد به 40 سال هم برسد، اما در حالت عمومی افراد با سن زیر 30 یا 32 سال شانس بسیار بیشتری دارند.
-
مدرک زبان: معمولا بطور میانگین اکثر کشورها برای اشتغال مهاجران، حداقل نمره آیلتس 6، 6.5 و مواقعی 7 را در نظر دارند.
-
مدرک تحصیلی: عموما مدرک کارشناسی حداقل میزان تحصیلات مورد نیاز برای مهاجرت کاری میباشد اما این مورد هم باز میتواند متفاوت باشد. برای مثال نیروهای کارگر ماهر بدون تحصیلات دانشگاهی در خیلی کشورها (بویژه آلمان و کانادا) میتوانند مشغول بکار باشند. برای مثال یک نجار حرفهایی میتواند شانس اشتغال در کانادا با درآمد بسیار خوبی را داشته باشد درحالی که تحصیلات دانشگاهی ندارد.
-
سابقه کار: اکثر کشورها حداقل 3 سال سابقه کار آن هم اکثرا در زمینه مرتبط با شغل درخواستیتان میخواهند. برخی کشورها ممکن است حتی تا 8 سال سابقه کار هم از شما بخواهند.
-
موارد شخصی: مانند نداشتن سوء سابقه، نداشتن بیماری و مشکل پزشکی مختل کننده اشتغال بویژه بیماریهای واگیردار، داشتن تمکن مالی برای مهاجرت و زندگی در کشور مقصد، اثبات اینکه بعد از اتمام مهلت ویزای کاری به کشور خود باز میگردید و نداشتن اشتغال دیگر در کشور مقصد در کنار شغل فعلی.
-
مدارک و اسناد بدیهی: مانند داشتن پاسپورت معتبر، ترجمه مدارک هویتی، ترجمه مدارک مالی و مدارک تحصیلی، هزینهها ویزا و سفر، رزومه کامل، توصیه نامه کارفرمای قبلی در کشور مبدا (درصورت نیاز) و…